Historia

Bjurhovda Gym

Sveriges mest anrika gym

där gemenskap är vår prägel

Bjurhovda Gym bildades 1979 och har en fantastiskt fin historia.


Bjurhovda Gym startades som och har alltid varit en förening där alla hjälps åt med allt. Detta innebär att gymmet aldrig varit privatägt och kommer så heller aldrig att bli.


Gymmet benämns även Bjurhovda Atletklubb (BAK), vilket också är klubbens faktiska namn.

Bjurhovdas gym är allmänt känt som det gym i Sverige från vilket de absolut bästa tävlande inom bodybuilding och fitness kom ifrån under 80 och 90-talet.

 

Gymmet omnämns ofta som Sveriges mest K-märkta gym tack vare dess speciella och gemytliga atmosfär.Vad som bland annat gör detta gym så unik är att väggarna är klädda med bilder i original på tidigare stora idrottsmän och kvinnor (1 st), tidningsomslag i original från svunna tider mm.

Gymmet har aldrig haft spinning, aerobics osv och är förhållandevis litet till ytan men har en rotad gemenskap som inte kan upplevas någon annanstans.


Anledningen till att Bjurhovda gym varit så framgångsrikt på tävlingsarenorna runt om i Sverige och Världen är för att de absolut bästa människorna befunnit sig här och därför attraherat till sig de bästa av de bästa.


Gymmets mest framgångsrika idrottsman är naturligtvis Ulf Larsson som deltog i mr olympia 1987. Ulf är idag pensionär men tränar för fullt och ser ut att må lika bra som han alltid har gjort.
Bilden Legendariska Ulf Larsson som alltid varit Bjurhovda Gym trogen...